Tavuklu Börek - Malzemeler - İçindekiler
1 adet tavuk göğsü
1 kg hazır yufka
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kg yoğurt
125 gr margarin
yarım çorba kaşığı kırmızı biber
Tuz
Tavuklu Börek - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayın. Haşladıktan sonra ince ince didikleyin. Yufkaları dörde bölüm üçgen parçalar elde edin. Üçgen parçanın geniş tarafına didiklediğimiz tavuktan koyup sarın. Sardığınız yufkayı tekrar gül gibi rulo yapın. Bütün yufkalara bu işlemi uygulayıp sıvı yağla yağladığımız fırın tepsisine yerleştirin ve 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Çıktıktan sonra tavuk suyunun içinde ıslatın ve servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu ve eritip kırmızı biberi yaktığımız yağı üzerine dökerek servis yapın..
17 Ekim 2009 Cumartesi
Tavuklu Ali Nazik
Tavuklu Ali Nazik - Malzemeler - İçindekiler
1 kg patlıcan
2 parça tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
3 adet yeşil biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağ
Yarım çorba kaşığı salça
1 kase sarımsaklı yoğurt
Tavuklu Ali Nazik - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Öncelikle patlıcanları közleyin.Kabukları soyun ince ince doğrayın ve yarım çorba kaşığı tereyağ ile tavada biraz çevrip içerisine tuz ve pul biber atın.Tavuk etlerini küçük küçük doğrayıp kalan tereyağ ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavrun. Tamamen suyunu çekince ince doğranmış soğan ve biberleri koyup kavurmaya devam edin.Kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesler ekleyin biraz pişince salçasını ekleyin ve yarım su bardağı sıcak su ekleyerek 15 dk kadar kısık ateşte pişirin.Tavuğun içerisine baharat da koyabilirsiniz.Servis tabağına közlenmiş patlıcanları serip üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün en üstede tavukları serin ve maydonozla süsleyin.
1 kg patlıcan
2 parça tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
3 adet yeşil biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağ
Yarım çorba kaşığı salça
1 kase sarımsaklı yoğurt
Tavuklu Ali Nazik - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Öncelikle patlıcanları közleyin.Kabukları soyun ince ince doğrayın ve yarım çorba kaşığı tereyağ ile tavada biraz çevrip içerisine tuz ve pul biber atın.Tavuk etlerini küçük küçük doğrayıp kalan tereyağ ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavrun. Tamamen suyunu çekince ince doğranmış soğan ve biberleri koyup kavurmaya devam edin.Kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesler ekleyin biraz pişince salçasını ekleyin ve yarım su bardağı sıcak su ekleyerek 15 dk kadar kısık ateşte pişirin.Tavuğun içerisine baharat da koyabilirsiniz.Servis tabağına közlenmiş patlıcanları serip üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün en üstede tavukları serin ve maydonozla süsleyin.
Tavuk ve Mantarlı Domates Dolması
Tavuk ve Mantarlı Domates Dolması - Malzemeler - İçindekiler
1 kg domates
200 gr mantar
250 gr tavuk eti
2 adet soğan
50 gr margarin-tereyağı
100 gr rende kaşar peyniri
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
Tavuk ve Mantarlı Domates Dolması - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Domatesleri ikiye bölüp içlerini boşaltın. Tereyağını domateslerin içine kaşıkla sürün. Diğer taraftan geriye kalan tereyağında küp küp doğradığımız soğanları sotelyin. Sırasıyla mantar ve tavuk etlerini ekleyip pişirin. Son olarak baharatlarını ekleyin ve ateşten alın. Bu karışımı domateslerin içine doldurun. Üzerine rende kaşar serperek 15 dk kadar 200 derecelik fırında fırınlayın..
1 kg domates
200 gr mantar
250 gr tavuk eti
2 adet soğan
50 gr margarin-tereyağı
100 gr rende kaşar peyniri
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
Tavuk ve Mantarlı Domates Dolması - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Domatesleri ikiye bölüp içlerini boşaltın. Tereyağını domateslerin içine kaşıkla sürün. Diğer taraftan geriye kalan tereyağında küp küp doğradığımız soğanları sotelyin. Sırasıyla mantar ve tavuk etlerini ekleyip pişirin. Son olarak baharatlarını ekleyin ve ateşten alın. Bu karışımı domateslerin içine doldurun. Üzerine rende kaşar serperek 15 dk kadar 200 derecelik fırında fırınlayın..
Tavuk Sarma
Tavuk Sarma - Malzemeler - İçindekiler
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı susam
500 gr tavuk göğsü
yarım demet kıyılmış maydanoz
bir tutam tuz
karabiber
kekik
kırmızı biber
Tavuk Sarma - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
İnce kıyılmış maydanozu , tereyağını, baharatları ve susamı karıştırın.Elde ettiğiniz bu harci tavuklar arasinda bölüştürün ve güzelce harcı göğsün içine yayın. Daha sonra göğüsleri rulo şeklinde sarın ve 2 şer santim aralıklarla kesin ve çöp şişlere bu parçaları yerleştirin. İster fırında ister ızgarada pişirin. Sebzeyle veya pilav üstü sıcak servis yapın..
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı susam
500 gr tavuk göğsü
yarım demet kıyılmış maydanoz
bir tutam tuz
karabiber
kekik
kırmızı biber
Tavuk Sarma - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
İnce kıyılmış maydanozu , tereyağını, baharatları ve susamı karıştırın.Elde ettiğiniz bu harci tavuklar arasinda bölüştürün ve güzelce harcı göğsün içine yayın. Daha sonra göğüsleri rulo şeklinde sarın ve 2 şer santim aralıklarla kesin ve çöp şişlere bu parçaları yerleştirin. İster fırında ister ızgarada pişirin. Sebzeyle veya pilav üstü sıcak servis yapın..
Tavuk Kebabı
Tavuk Kebabı - Malzemeler - İçindekiler
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı salça
2 adet büyük tavuk göğsü
1 kase sarmısaklı yoğurt
Kekik
Kırmızı biber
nanetuz
Tavuk Kebabı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Tavukları kuşbaşı doğrayın. Tavada iyice suyunu çekene kadar kavurun. Kırmızı biber, kekik , tuz dökerek biraz daha kavurun. Servis tabağına tavukları alın üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Bir tavada erittiğiniz yağa salçayı ilave ederek pişirin. Pişirilen sosu yoğurdun üzerine dökün. Nane serperek servis yapın..
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı salça
2 adet büyük tavuk göğsü
1 kase sarmısaklı yoğurt
Kekik
Kırmızı biber
nanetuz
Tavuk Kebabı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Tavukları kuşbaşı doğrayın. Tavada iyice suyunu çekene kadar kavurun. Kırmızı biber, kekik , tuz dökerek biraz daha kavurun. Servis tabağına tavukları alın üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Bir tavada erittiğiniz yağa salçayı ilave ederek pişirin. Pişirilen sosu yoğurdun üzerine dökün. Nane serperek servis yapın..
Tavuk Kavurma
Tavuk Kavurma - Malzemeler - İçindekiler
500 gr tavuk kuşbaşı
1 soğan
1 salçalık kırmızıbiber
5 çarliston biber
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 domates
Tuz, karabiber, kekik
Tavuk Kavurma - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Biberleri ince şeritler halinde doğrayın. Domateslerin soyup iri iri doğrayın. Tavuk etlerini tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağı, kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırıp 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın..
500 gr tavuk kuşbaşı
1 soğan
1 salçalık kırmızıbiber
5 çarliston biber
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 domates
Tuz, karabiber, kekik
Tavuk Kavurma - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Biberleri ince şeritler halinde doğrayın. Domateslerin soyup iri iri doğrayın. Tavuk etlerini tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağı, kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırıp 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın..
Tavuk Kanadı Dolması
Tavuk Kanadı Dolması - Malzemeler - İçindekiler
8 adet kanat
250 gr tavuk kıyması
2 çorba kaşığı krema
3 diş sarımsak
karabibertuz
Tavuk Kanadı Dolması - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Tavuk kanatları geniş ucundan kesilerek kemikleri çıkartın. Tavuk kıyması sarımsak krema tuz karabiber konur yoğrun ve kanatlara doldurun. Tuz sıvıyağ salçayı çırpın üzerlerne sürüp fırında 25 dk pişirin..
8 adet kanat
250 gr tavuk kıyması
2 çorba kaşığı krema
3 diş sarımsak
karabibertuz
Tavuk Kanadı Dolması - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Tavuk kanatları geniş ucundan kesilerek kemikleri çıkartın. Tavuk kıyması sarımsak krema tuz karabiber konur yoğrun ve kanatlara doldurun. Tuz sıvıyağ salçayı çırpın üzerlerne sürüp fırında 25 dk pişirin..
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)