17 Ekim 2009 Cumartesi

Etli Rulo


Etli Rulo - Malzemeler - İçindekiler

1 kg. sığır kıyması
3 adet haşlanmış havuç
1 demet maydonoz
3 haşlanmış patates
75 gr. margarin
2 yumurta
KarabiberTuz

Etli Rulo - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Kıyma, yumurtalar tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Yağlanmış bir yağlı kağıdı 1 cm kalınlığında diktörtgen şeklinde serin. Etin üzerine yarım santim kalınlığında patates püresi yayın. Ortasına haşlanmış havuçlar koyup sararak rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine koyun. Üzerine erimiş margarin sürün. Bıraktığı et suyunu kaşık kaşık üzerine dökerek 45 dk. pişirin.Patates Püresi: Haşlanmış patatesi çatal ile ezerek içine bir çorba kaşığı tereyağı katın ve püre haline getirin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder