17 Ekim 2009 Cumartesi

Fırında Bud

Fırında Bud - Malzemeler - İçindekiler

1 adet koyun budu
Yarım limon
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı margarin
3 adet domates
2 adet soğan
4-5 diş sarımsak
1 demet dereotu
Biraz kekik
Tuz
Folyo

Fırında Bud - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Budu limon ile iyice ovun. Sonra çatalla deldiğimiz yerlere karabiberleri ve ikiye ayırdığımız sarımsakları yerleştirin. Domatesler kabuklar ile kalın dilimler halinde doğrayın. Budun altına ve üstüne yerleştirin. Bu yerleştirme işlemini budun altına folyo serdikten sonra yaparsanızdaha iyi olur. Soğanları halka halka doğrayıp etin altına dizin. Dereotunu kıyıp etlerin üzerine sıvayın. Biraz kekik serpin. Margarini küçük parçalar halinde budun yanlarına koyunduktan sonra aliminyum folyoyu paket haline getirin ve fırına verin. Isıtılmamış fırında 4 saat pişirin. Et pişince folyoyu atın. Üzerindeki soğan ve domatesleride atın. Biriken et suyunu budun üzerine dökün. Servise hazır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder