17 Ekim 2009 Cumartesi

İslim Kebabı

İslim Kebabı - Malzemeler - İçindekiler

750 gr kuzu eti
2 çorba kaşığı margarin
3 adet soğan
3 adet domates
3 adet patlıcan
3 adet dolmalık biber
3 kahve fincanı su
Tuz

İslim Kebabı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Bir tencereye parça kuzu eti yerleştirin. Üzerine dörde bölünmüş soğanları, küçük doğranmış 2 domatesi, ikişer parmak halinde doğranmış patlıcanları, uzununa kesilmiş dolmalık biberleri yerleştirin. En üste, kalan domatesi, yuvarlak olarak dilimleyip koyun. Tuz, margarin ve ılık su ilavesiyle ateşe oturtun. Önce 15 dk hafif, sonra da harlı ateşte iki saat pişirin. Ancak tencerenin kapağını buhar çıkmaması için sıkıca kapatın. Ya kapağı hamurla sıvayın, ya da üzerine bir ağırlık koyun. Etler yumuşayınca sıcak servis yapın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder