Saray Güveci - Malzemeler - İçindekiler
250 gr kuzu eti
2 adet kabak
2 adet soğan
3 adet domates
3 adet patates
KarabiberTuz
Saray Güveci - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Patatesleri küpler, kabakları da halka halinde doğrayın. Bir kapta margarin yarısyla, rende soğanı iyice öldürün. Sonra buna tuz, karabiber, et ve iki fincan suyu koyup on dk. ateşte bırakın. Sonra küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Kalan margarini eriterek güveç kabını yağlayın. Alta kabak ve patatesleri dizin. Sonra domatesli kuşbaşını üzerine döşeyin. Kalan erimiş margarini üzerine gezdirin. Önceden kızdırılmış fırında yarım saat pişirin..
17 Ekim 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder