17 Ekim 2009 Cumartesi

Çömlekte Et


Çömlekte Et - Malzemeler - İçindekiler

1.5 kg. kemikli dana eti
1 adet soğan
1 baş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
KarabiberKimyonTuz

Çömlekte Et - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Kapaklı bir çömleğin içine etler yerleştirin. Üzerine dilimlediğiniz soğanları ve sarımsakları etlerin arasına sokun. Tuz, karabiber, kimyon serpip, sirke ilave edin. Çömleğin üzeri kapakla sıkıca kapatın. Yarım su bardağı un ve 3/4 kahve fincanı sudan yapılan hamur ile, çömlekle kapağı arasındaki aralık, buğu çıkaracak hiçbir delik kalmayacak biçimde iyice sıvayın. Bu şekilde hazırladığınız çömleği fırında çok hafif ateşte 2-3 saat pişirin. Piştikten sonra kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizleyin ve servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder