17 Ekim 2009 Cumartesi
Dalyan Köfte
Dalyan Köfte - Malzemeler - İçindekiler
1 kg köftelik kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet yumurta
Yarım bayat ekmek içi
KarabiberTuz
İçine Koymak İçin;
1 orta boy havuç
2 yumurta
1 çay bardağı bezelye
Sosu İçin;
1/4 paket margarin
1.5 çorba kaşığı margarin
6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 litre su
Dalyan Köfte - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Rendelenmiş kuru soğanı 3 yumurtayı bayat ekmeği tuz ve karabiberini kıymaya koyup yoğurun ve ikiye bölüm buzdolabına koyun. Havuç ve yumurtayı ayrı ayrı haşlayalım haşlandıktan sonra dörde bölelim. Havucuda uzunlamasına keselim. Kıymanın bir parçasını çıkarıp tezgahın üzerine kare bir şekilde açın. Kestiğini havucu yumurtayı ve 1 çay bardağı bezelyeyi uzunlamasına ortasına dizin. Kıymayı rulo haline getirin ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Geri kalan diğer kıymayıda artan malzemeleri aynı şekilde yuvarlayı tepsiye koyalım. Önce den ısıtılmış fırında köfteler kızarana kadar pişirelim. Diğer bir taraftan yağı eritiniçinde salçayı kavurup yeterince tuz ve karabiber ilave edip suyunu koyun. Kızarmış köfteleri bir parmak kalınlığında keselim tepsiye düzelim. Salça sosunuda üzerine dökerek bir taşım kaynatın. Yemeğiniz servise hazır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder