17 Ekim 2009 Cumartesi

Etli Patlıcan Dolması


Etli Patlıcan Dolması - Malzemeler - İçindekiler
6 adet patlıcan
1 adet domates (ince doğranmış)
2 adet soğan
yarım tatlı kaşığı un
2 bardak et suyu veya su
tuz

Dolması için;
500 gr kıyma
1 adet soğan
150 gr pirinç
1 adet domates
dereotu
tuzkarabiber
nane
3/4 su bardağı su

Etli Patlıcan Dolması - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Patlıcan dolması yaparken, önce iç malzemesini hazırlayın. Bir tepsiye kıymayı ve diğer malzemeleri ilave ederek yoğurun. Bir kenarda beklemeye bırakın. Bu arada patlıcanların uçlarını kesin. Ve ortadan ikiye bölün. İçlerini çıkarıp tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Çıkardıktan sonra içlerini doldurun. Tencereye koyun. Başka bir tencereye 1 çorba kaşığı yağ koyup eritin. İçine soğanı ve unu ilave ederek, bir dk kavurup, suyunu ve tuzunu koyarak bir kere kaynatıp dolmaların üzerine dökün. Kapağını kapatarak ağır ateşte 45 dk pişirin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder