Hasan Paşa Köftesi - Malzemeler - İçindekiler
750 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım bayat ekmek içi
2 adet yumurta
1 su bardağı bezelye
KarabiberTuz
Püresi için;
4 büyük boy patates
50 gr margarin
1 adet yumurta
KarabiberTuz
Salçası için;
1/4 paket margarin
2 çorba kaşığı salça
1 litre su
KarabiberTuz
Hasan Paşa Köftesi - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Rendelenmiş kuru soğanı 2 yumurta, ekmek içi ve kıymayı yoğurun. Mandalina büyüklüğünde kıymaları kase gibi biçimlendirip yağlandırdığımız tepsiye dizelim ve kızartalım. Ezerek püre haline getirdiğimiz patatesleri 2 yumurta tuz ve karabiberle karıştıralım. Bezelyeleri pişirdiğimiz köftelerin içine püreyide bezelyelerin üzerine kapatalım. Üzerine salça sosu dökelim. Tekrar fırına atıp püre hafif bir renk alınca çıkaralım. Afiyet olsun.
17 Ekim 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder