17 Ekim 2009 Cumartesi

Hindi Dolması

Hindi Dolması - Malzemeler - İçindekiler

1 hindi
1 adet elma
175 gr kuru erik
4 dilim nar
1 adet rendelenmiş soğan
15 gr tereyağ
100gr ufalanmış kepek ekmeği
1 yumurta
karabiber

Süslemek için:
2 çorba kaşığı sirke
1 kırmızı elma
Defne yaprağı


Hindi Dolması - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Hindinin derisinde çatalla delikler açın. Hindinin içindeki yağları temizledikten sonra hafifçe tuzlayın. Bir tencerenin içinde yağda hindiyi kavurun. Başka bir tencerede tereyağıyla soğan ve nuarı 2-3 dakika orta ateşte kavurun. Elma ve kuru erikleri ilave edin, 2-3 dakika kavurun. Ufalanmış kepek ekmeği defne yaprağı, sirke, yumurta ve karabiberi ilave edin. Fırın tepsisine hindiyi koyun içine tereyağlı soğanı dökün. Hindiyi iple iyice bağlayın. Alüminyum folyo ile iyice sarın. Fırını önceden 200c ısıtın. Isıttığınız fırına koyun ilk 30 dakika sonunda hindinin üzerindeki folyoyu alın ve pişmesini bekleyin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder