17 Ekim 2009 Cumartesi

Hindi Rosto

Hindi Rosto - Malzemeler - İçindekiler

1 adet hindi rosto
10 adet taze patates
2 su bardağı Brüksel lahanası
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı hardal
Tuzkarabiber


Hindi Rosto - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Patates, brüksel lahanası ve havucu kaynayan suda 5 dakika haşlayın. Havuçları şekillendirin. Tavada sıvı yağı kızdırın. Dövülmüş sarmısak, brüksel lahanası, havuc ve patatesleri 5 dakika soteleyin. Patatesleri ince kıyılmış maydanoza bulayın. Tavadan brüksel lahanalarını ve havuçları çıkarın. Patateslerin üstüne kıyılmış maydanoz serpiştirip 3- 4 sefer karıştırın. Hindi rostoyu yıkayın. Tuz, karabiber ve hardalla her yanını ovun. Bir tencerede 2 kaşık tereyağını eritin. Rostonun her tarafını çevirerek kızartın. Rostoyu bir kenara alıp, aynı tencerede ince kıyılmış soğanı ve sarmısağı sarartın. Tekrar rostoyu tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su koyarak tencerenin ağzını kapatın ve et iyice pişinceye dek ateşte tutun. Rostoyu dışarı alıp, unla karıştırdığınız suyu tencerede kalan et suyuna katın. Boza haline gelinceye dek pişirin. Eti dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine bu hazırlanan sosu gezdirin. Hazırladığınız sebze garnitürleriyle birlikte servis yapın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder