17 Ekim 2009 Cumartesi

Kıymalı Çoban Payı

Kıymalı Çoban Payı - Malzemeler - İçindekiler

400 gr kıyma
2 çorba kaşığı margarin-tereyağı
4 adet soğan

Patates püresi için;
5 adet patates
4 çorba kaşığı kaşar rendesi
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
Tuz

Kıymalı Çoban Payı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Soğanları piyaz şeklinde doğrayın. Margarini tavaya koyarak kıyma ve soğanı ilave edin. Tuzunu da ekleyip iyice kavurun. Patetesleri haşlayın. Kaynar süt ve margarin ilave ederek telle püre haline getirin. Tuzu atın ve yumurta sarısını ekleyin. Kıymayı fırın tepsisine döküp yayın. Üzerini patates püresi ile kaplayın.Rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder