17 Ekim 2009 Cumartesi

Tavuklu Börek

Tavuklu Börek - Malzemeler - İçindekiler

1 adet tavuk göğsü
1 kg hazır yufka
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kg yoğurt
125 gr margarin
yarım çorba kaşığı kırmızı biber
Tuz


Tavuklu Börek - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayın. Haşladıktan sonra ince ince didikleyin. Yufkaları dörde bölüm üçgen parçalar elde edin. Üçgen parçanın geniş tarafına didiklediğimiz tavuktan koyup sarın. Sardığınız yufkayı tekrar gül gibi rulo yapın. Bütün yufkalara bu işlemi uygulayıp sıvı yağla yağladığımız fırın tepsisine yerleştirin ve 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Çıktıktan sonra tavuk suyunun içinde ıslatın ve servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu ve eritip kırmızı biberi yaktığımız yağı üzerine dökerek servis yapın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder