17 Ekim 2009 Cumartesi
Etli Lahana Dolması
Etli Lahana Dolması - Malzemeler - İçindekiler
400 gr kıyma
3 çorba kaşığı margarin
3 adet soğan
1 fincan pirinç
1 kg lahana
1 çorba kaşığı domates salçası
3 bardak su
KarabiberTuz
Etli Lahana Dolması - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Lahanayı ortadan kesip göbeğini çıkarın. Bir taşım kaynatın. Sert kısımlarını atın. El büyüklüğünde parçalar hazırlayıp soğumaya bırakın. Bir çorba kaşığı margarinde soğanları öldürün. Bir bardak suyu ve pirinci ilave edin. Pirincin suyunu çekmesini bekleyin. Sonra kıyma, tuz, karabiber ilavesiyle 5 dk hepsini yoğurun. Bu harçtan küçük parçalar alarak lahanaları sarın. Dolmaları tencereye dizin. 2 kaşık margarin 3 bardak su ve salça ilavesiyle pişirin..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder