17 Ekim 2009 Cumartesi

Rosto Köfte

Rosto Köfte - Malzemeler - İçindekiler

750 gr kıyma
1.5 dilim ekmek içi
2 adet soğan
3 yumurta
KarabiberTuz

Üstü için;
1 çiğ yumurta ve 3 katı yumurta
1 kahve fincanı bezelye
1 havuç
2.5 çorba kaşığı margarin
Yarım fincan salça
1 bardak su

Rosto Köfte - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Kıymaya ekmek içi, rende soğan, 3 adet çiğ yumurta, karabiber ve tuz ilave ederek yoğurun. Bunu bir tepsiye bir parmak kalınlığında, 15 cm eninde, 20 santin boyunda yayın. Üstüne yarısına ikiye böldüğünüz üç katı yumurtayı haşlanmış havuç ve bezelyeleri dizin. Elinizi yağlayıp köfte hamurunun alt yarısını yumurta ve sebzelerin üzerine doğru kapatıp kenarlarını birleştirin. İki yandan bastırıp yuvarlak bir hal almasını sağlayın. Ekli kısım alta gelecek şekilde 2.5 kaşık eritilmiş margarin bulunan fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp fırına verin. Köfte pişince yağını alıp salça ve bir bardak su ilavesiyle sos yapın. ruloyu dilimleyip bu salçayı üzerine dökün. 5 dk daha fırında pişirin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder